Nem történtek katasztrófák szilveszterkor

Infostart
2008. január 1. 09:40
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.

Nyugodtan telt a szilveszter éjszaka a fővárosban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor az InfoRádióban elmondta: az elmúlt 24 órában 111 riasztásuk volt, részben közlekedési balestekhez, részben tűzesetekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos.

A balesetekben tizenegyen sérültek meg. A fővárosban két lakástűzhöz és két kisebb tűzijáték-balesethez hívták a tűzoltókat. A szóvivő hozzátette: a havazás ellenére valamennyi út járható, és elzárt település sincs az országban.

Dobson Tibor szólt arról is, hogy a hosszú hétvégén eddig összesen mintegy 300 riasztást kaptak: négy haláleset történt és 29-en sérültek meg közlekedési balesetekben.

2007-ben 70 ezer esethez hívták őket

A 2007-es évet értékelve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: tavaly mintegy 70 ezer esethez hívták a tűzoltókat országszerte.

Dobson Tibor közölte: 27 ezer esetben műszaki mentéshez, 32 ezer alkalommal tűz oltásához vonultak ki a szakemberek. A szóvivő kiemelte, hogy több mint 10 ezer téves riasztás volt.

Dobson Tibor hangsúlyozta: a hivatásos tűzoltóságoknál 3 és fél milliárd forint értékben valósult meg technikai fejlesztés tavaly, és kettővel nőtt az önkéntes tűzoltóságok száma is, jelenleg 65 ilyen működik az országban. Emellett 650 tűzoltó-egyesület is segíti a tűzoltóság munkáját.

Több pénz jut idén

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szólt arról is, hogy a tűzoltóságok az idén 35 és fél milliárd forintból gazdálkodhatnak, ami 2 milliárd forinttal több, mint 2007-ben.

A polgári védelmi szervezetek az idén uniós forrásból 720 millió forintot költhetnek árvízi védelemre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dobson Tibor szóvivõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást