"A havazás erősebb a vártnál" - képgaléria

Infostart
2008. január 1. 15:48
Hatvan munkagép és 300 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte az InfoRádióban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Horváth László szerint a tömegközlekedést és a biztonságos autózást tudják biztosítani, annak ellenére, hogy a havazás erősebb az előzetesen jelzettnél.

Budapesten hajnal egy óra óta folyamatosan havazik. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta: kedden délután hatvan munkagéppel és 300 hómunkással takarítják az utakat.

Horváth László közölte: folyamatosan próbálnak egyre több munkagéppel folgozni, hogy meg tudják teremteni a fővárosban a biztonságos közlekedés feltételeit.

A helyettes szóvivő szerint a kedd délutáni létszám elegendő, figyelembe véve azt, hogy munkaszüneti nap van, valamint hogy az elmúlt napokban már dolgoztak az utakon.

"A havazás erősebb a vártnál, a munkagépek folyamatos jelenléte biztosítani tudja a tömegközlekedést és a balesetmentes közlekedést" - hangsúlyozta Horváth László, aki ugyanakkor felhívta az autóba ülők figyelmét, hogy a megszokottnál lassabban vezessenek.

<

Akik örülnek neki
(fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai jelenleg a fő- és a tömegközlekedési útvonalakat takarítják, ezek összes hossza 1200 kilométer.

Ennek megtisztítására a havazás elállása után még nyolc órára van szükség - hangsúlyozta a helyettes szóvivő, aki közölte: csak ezt követően kezdik tisztítani a mellékútvonalakat.

Amennyiben szerda reggelig sem áll el a havazás, akkor - lévén munkanap - akkor már a jelenleginél nagyobb létszámmal tudnak majd tisztítani.