Egyesült a rendőrség és a határőrség

Infostart
2007. december 29. 12:39
Befejeződött a rendőrség és a határőrség integrációja. A folyamatot az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása zárta le. A rendőrséghez 40 milliárd forint határőrségi vagyon került, miközben a határőrök 90 százaléka vállalta, hogy a rendőrség állományában szolgál tovább - mondta el az InfoRádióban Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Aláírta a határőrség vagyonának átadásáról szóló jegyzőkönyvet Bencze József országos rendőrfőkapitány és Béndek József, a határőrség parancsnoka.

A dokumentumra azért volt szükség, mert január 1-jén a határőrség megszűnik, és vagyonát valamint személyi állományát a rendőrség veszi át.

Bencze József a jegyzőkönyv aláírása után az InfoRádióban elmondta: mintegy 40 milliárd forintnyi vagyon kerül a rendőrséghez: egyebek mellett 500 ezer négyzetméter ingatlan, több száz jármű és csaknem ötezer számítógép.

A határőrségtől 9.433 embert vesz át a rendőrség; az integráció előtt 1322-en választották a nyugdíjba vonulást a két testületnél.

A rendőrfőkapitány a további szervezeti átalakítások közül kiemelte a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Bűnügyi Ellátó Igazgatóság összevonását, amellyel - szerinte - egy komoly központi bűnügyi szervezet jön létre.

Az országos rendőrfőkapitány átadta az első új rendőri szolgálati igazolványt Béndek Józsefnek, a határőrség országos parancsnokának.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást