Jövőre már nem ragasztunk matricát a szélvédőre

Infostart
2007. december 28. 20:50
Január 1-jétől megszűnik a szélvédőre ragasztandó autópálya-matrica. Az úgynevezett e-matricát azonban sms-en és interneten keresztül is meg lehet venni, de az erről szóló visszaigazolást 1 évig meg kell őrizni.

A MOL töltőállomásokon vásárolt autópálya-matricáról a bizonylatot a vállalat is megőrzi 1 évig. Az igazolás visszakeresését az Állami Autópálya Kezelő Zrt., illetve magánszemély is kérheti - mondta az InfoRádiónak a MOL Nyrt. Magyarországi kommunikációs igazgatója.

A vevőnek azonban azt tudnia kell, hogy mikor, milyen időtartamra vásárolta az autópálya-használati jogot - közölte Somlyai Dóra.

Mindez azonban hosszadalmas lehet, mivel a töltőállomásokon havonta több százezer matricát értékesítenek. Épp ezért érdemes megőrizni a vásárláskor kapott bizonylatot.

Aki pedig a Pannonnál, sms-en keresztül veszi meg az e-matricát, annak az sms-t kell megőriznie, de ha nem tette meg, akkor a Pannonhoz fordulhat. A telekommunikációs társaság ugyanis 5 évig megőrzi ezeket.

A vevőnek mindössze azt kell igazolnia, hogy a vásárlás időpontjában a birtokában volt az a sim-kártya, amelyről bonyolították az üzletet - mondta az InfoRádióban Majorosi Emese sajtó- és információs igazgató.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Majorosi Emese
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Somlyai Dóra
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást