Négyezer miskolci lakásban késő estig nem lesz fűtés

Infostart
2007. december 26. 17:35
Tizennégyezer lakás maradt fűtés nélkül szerda kora reggel Miskolcon, miután eltörött egy ötszáz milliméter átmérőjű vezeték.

Figner Zoltán, a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft. hőszolgáltatási üzemvezetője az InfoRádiónak elmondta: a borsodi megyeszékhelyen a Tizeshonvéd utcában tört el az ötszázas vezeték reggel fél hat előtt. A cső 30-40 centiméteres szakaszon tört el, és gejzírszerűen tört fel a víz, ami két parkoló autóban tett kárt.

A belváros távfűtő rendszerének egészét érintette a csőtörés - közölte Figner Zoltán. Nincs fűtés és melegvíz-szolgáltatás a Vörösmarty, a Jókai, a Győri kapui, a Vologda lakótelepeken, valamint az Újgyőri főtér térségében és a Szentpéteri kapu távhőszolgáltatással ellátott lakásaiban, összesen mintegy 14 ezer otthonban.

A hőszolgáltatási üzemvezető közölte: a Mihő szakemberei nagy erőkkel megkezdték a hiba elhárítását, ez, illetve a rendszer újbóli feltöltése azonban várhatóan órákig eltart. Tízezer lakásban várhatóan délután beindítják a fűtést, négyezer háztartásban azonban csak a késő esti órákban áll helyre a fűtés - emelte ki.

Közben Korozs András a társaság igazgatója azt mondta: a fűtés és melegvíz-szolgáltatás nélkül maradt miskolci városrészek közül a Győri kapu mintegy kétezer lakásában, ha lassan is, de már érezhető a változás, és este hat óra után a Vörösmarty lakótelepen is elkezdenek melegedni a radiátorok, illetve lesz melegvíz.

Korábban Figner Zoltán hangsúlyozta: két évvel ezelőtt is történt hasonló eset, és bármikor ismételten előfordulhat, ugyanis nincs olyan technika, amivel előre lehet jelezni, hogy melyik vezetékek mennek tönkre.

A radiátorok hidegekké válnak, de a lakásokban a hőmérséklet 1-2 tized fokkal esik vissza mindössze - hangsúlyozta a hőszolgáltatási üzemvezető.

Miskolcon szerda reggel mínusz 4-5 fokot mértek.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást