Edvi: A rossz gazdasági helyzet miatt satuba került a gyermekmentő szolgálat

Infostart
2007. december 26. 11:28
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke szerint a rossz gazdasági helyzet miatt jóval több kérelem érkezett, de a támogatók nem tudnak annyit segíteni, mint korábban. Edvi Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az államtól nem kérnek segítséget.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat több rendezvényt is szervezett a rászoruló gyermekeknek a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan - mondta a szervezet elnöke.

Edvi Péter az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: a Mindenki karácsonya című rendezvényt a fővárosi önkormányzattal közösen szervezték, míg az Operaházba 1200 gyermeket hívtak meg, és segítettek ennivalóval és könyvvel is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egész évben szervez gyermekélelmezési és egészségügyi programok, és mindent megtesz, hogy segítsen a bajban lévő, leginkább rászoruló gyerekeknek és intézményeknek - közölte az elnök.

A szervezet a rendezvényeket megpróbálja összekötni valamilyen nevelő programmal is, ilyen például a mozgó fogászati rendelő - emelte ki Edvi Péter.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke hangsúlyozta: a rossz gazdasági helyzet miatt satuba került a szervezet, mert jóval több kérelem érkezett, de a támogatók sem tudnak annyit segíteni, mint korábban. Ennek ellenére büszkék arra, hogy ennyi gyermeknek segítettek - tette hozzá.

Edvi Péter kiemelte: a szolgálat a támogatóitól kap segítséget, de az államtól nem kérnek, mert úgy vélik, egy civil szervezet függetlensége fontosabb, mint hogy kapjanak 50-100 millió forintot.

Két évvel ezelőtt több mint egymilliárd forintot jutattak a gyermekeknek, ehhez képest idén 800 millió forint körül lesz ez az összeg - hangsúlyozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Egyre több civil szervezet van, amely próbál segíteni a gyermekeken, és az államot helyettesíti ezen a területen - tette hozzá.