eur:
394.29
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem kell elsietni a döntést a távhődíj-tarifáról

Január elsejétől megváltozik a távfűtés tarifája: az alapdíj csak a 35 százalékát adja a fizetendő összegnek, a fogyasztástól függő hődíj pedig a 65 százalékát - mondta az InfoRádiónak a Főtáv szóvivője. Az a társasház, amely a korábbi, kiegyenlítettebb tarifát szeretné, igényelheti a visszatérést a Főtáv ügyfélszolgálatán.

Új tarifa lép életbe a távfűtésben január elsejétől: az alapdíj ezután csak 35 százaléka lesz a fizetendő összegnek, 65 százaléka a fogyasztástól függő hődíj, így az időjárástól függően nagyobb lehet a megtakarítás - mondta az InfoRádiónak a Főtáv Zrt. szóvivője.

Balog Róbert közölte: akik a költségeiket az időjárástól függetlenül szeretnék kiszámítani, és bizonytalanok abban, hogy az új számítási rendszer számukra kedvező-e, választhatják a 48-52 százalékos, semlegesnek tekinthető alapdíj-hődíj arányt is.

A lakóközösségek az év során bármikor dönthetnek majd arról, hogy melyik változatot választják, egy évig azonban nem módosíthatnak határozatukon - tette hozzá a Főtáv Zrt. szóvivője.

Balog Róbert elmondta: a Főtáv a jövő évben várhatóan nem emeli majd a távhőszolgáltatás alapdíját.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×