Nem csak a méregdrága szaloncukrok finomak

Infostart
2007. december 21. 16:18
A legtöbb szaloncukor jó minőségű, árban azonban akár ezer forintos eltérés is lehet kilogrammonként - derül ki a Kosár magazin tesztjéből.

Ebben a szezonban azok a szaloncukrok a legnépszerűbbek, amelyek valamelyik tejtermék ízét idézik, ilyenek például a túrósak és a joghurtosak - mondta az InfoRádiónak a Kosár magazin főszerkesztője.

Pavlovics Ágota hozzátette: a teszt során igyekeztek a kínálatból széles keresztmetszetet mutatni, és nemcsak az ízt és a minőséget, hanem az árat is figyelembe vették.

A főszerkesztő felhívta a figyelmet arra, hogy az első öt helyezett között vannak olyan gyártók, forgalmazók, amelyek a most divatos ízű szaloncukrokat kínálják, és egy olyan is, amely a klasszikus zselést.

Ez utóbbi kilogrammonként 259 forintba kerül és az ötödik helyig jutott, míg a negyedik helyezett, divatos ízű édesség ára 1189 forint - érzékeltette a különbséget Pavlovits Ágota.

A vizsgált 17 szaloncukor közül 4 kapott kiváló, 6 jó, 3 közepes és 4 megfelelő minősítést. Az utolsó helyen végzett termék 10 pontot ért el, ám, ha csupán egyetlen tizeddel kevesebbet javasolnak neki, már a nem megfelelők közé sorolták volna - mondta a fogyasztóvédelmi magazin főszerkesztője.

A sereghajtót, ezt a marcipános szaloncukrot valódi mandula felhasználása nélkül, aromával készítették - magyarázta Pavlovits Ágota.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást