Ebben a szezonban azok a szaloncukrok a legnépszerűbbek, amelyek valamelyik tejtermék ízét idézik, ilyenek például a túrósak és a joghurtosak - mondta az InfoRádiónak a Kosár magazin főszerkesztője.
Pavlovics Ágota hozzátette: a teszt során igyekeztek a kínálatból széles keresztmetszetet mutatni, és nemcsak az ízt és a minőséget, hanem az árat is figyelembe vették.
A főszerkesztő felhívta a figyelmet arra, hogy az első öt helyezett között vannak olyan gyártók, forgalmazók, amelyek a most divatos ízű szaloncukrokat kínálják, és egy olyan is, amely a klasszikus zselést.
Ez utóbbi kilogrammonként 259 forintba kerül és az ötödik helyig jutott, míg a negyedik helyezett, divatos ízű édesség ára 1189 forint - érzékeltette a különbséget Pavlovits Ágota.
A vizsgált 17 szaloncukor közül 4 kapott kiváló, 6 jó, 3 közepes és 4 megfelelő minősítést. Az utolsó helyen végzett termék 10 pontot ért el, ám, ha csupán egyetlen tizeddel kevesebbet javasolnak neki, már a nem megfelelők közé sorolták volna - mondta a fogyasztóvédelmi magazin főszerkesztője.
A sereghajtót, ezt a marcipános szaloncukrot valódi mandula felhasználása nélkül, aromával készítették - magyarázta Pavlovits Ágota.
Hanganyag: Rezsek Gyõzõ