eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Vesztegetés miatt nyomoznak Tasnádi elmeorvosi vizsgálata ügyében

Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyészség Tasnádi Péter üzletember elmeszakértői vizsgálatával kapcsolatban. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy Tasnádi Péter egyik elmeszakértői vizsgálatával kapcsolatban bűncselekmény, konkrétan vesztegetés bűntettének a gyanúja merült fel. Morvai Attila elmondta, hogy az ügyet még vizsgálják, és gyanúsítottja sincs az eljárásnak.

A budapesti nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el, amely eljárás jelenleg ismeretlen elkövetővel szemben folyik - fejtette ki az InfoRádiónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Jelenleg azt tisztázzák, hogy ez a gyanú valós vagy sem - tette hozzá.

A hvg.hu írása szerint mindez úgy derült ki, hogy a Tasnádi Péter üzletember ellen folyó egyik perben az ügyész újabb elmeorvosi szakértő kirendelését indítványozta. Ebben pedig az állt, hogy Tasnádi Pétert elmeállapota nem korlátozza cselekményei büntetőjogi súlyának megítélésben.

Korábban három elmeorvosi szakértői azt állapította meg, hogy Tasnádi Péter mániás depresszióban szenved, ami korlátozza cselekvőképességét. Az egyik orvos megjegyezte azt is, hogy Tasnádi Péternek agysorvadása van.

A szakértői vélemények miatt korábban a bíróság enyhítette Tasnádi Péter ítéletét. Más bírósági eljárás is folyik az üzletember ellen, de a bíróság - tekintettel a szakértői véleményekre - házi őrizetbe helyezte őt.

Feltehetően a jelentősen eltérő orvos szakértői vélemények miatt indított nyomozást most az ügyészség. Közben a bíróság egy újabb orvos szakértői véleményt kért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×