Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vesztegetés miatt nyomoznak Tasnádi elmeorvosi vizsgálata ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyészség Tasnádi Péter üzletember elmeszakértői vizsgálatával kapcsolatban. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy Tasnádi Péter egyik elmeszakértői vizsgálatával kapcsolatban bűncselekmény, konkrétan vesztegetés bűntettének a gyanúja merült fel. Morvai Attila elmondta, hogy az ügyet még vizsgálják, és gyanúsítottja sincs az eljárásnak.

A budapesti nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el, amely eljárás jelenleg ismeretlen elkövetővel szemben folyik - fejtette ki az InfoRádiónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Jelenleg azt tisztázzák, hogy ez a gyanú valós vagy sem - tette hozzá.

A hvg.hu írása szerint mindez úgy derült ki, hogy a Tasnádi Péter üzletember ellen folyó egyik perben az ügyész újabb elmeorvosi szakértő kirendelését indítványozta. Ebben pedig az állt, hogy Tasnádi Pétert elmeállapota nem korlátozza cselekményei büntetőjogi súlyának megítélésben.

Korábban három elmeorvosi szakértői azt állapította meg, hogy Tasnádi Péter mániás depresszióban szenved, ami korlátozza cselekvőképességét. Az egyik orvos megjegyezte azt is, hogy Tasnádi Péternek agysorvadása van.

A szakértői vélemények miatt korábban a bíróság enyhítette Tasnádi Péter ítéletét. Más bírósági eljárás is folyik az üzletember ellen, de a bíróság - tekintettel a szakértői véleményekre - házi őrizetbe helyezte őt.

Feltehetően a jelentősen eltérő orvos szakértői vélemények miatt indított nyomozást most az ügyészség. Közben a bíróság egy újabb orvos szakértői véleményt kért.