Megválasztották az év Befogadó Munkahelyeit

Infostart
2007. december 18. 12:40
Esélyegyenlőségi intézkedéseivel idén a XIII. kerületi önkormányzat és az IBM Magyarország érdemelte ki a Befogadó Munkahely címet.

Három évvel ezelőtt alapított díjat a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda, amelyet azoknak a munkáltatóknak ítélnek oda, akik figyelmet fordítanak a munkahelyi esélyegyenlőség elősegítésére, a hátrányos helyzetű csoportok védelmére - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője.

Kulinyi Márton hozzátette: az elismerés célja, hogy bemutassa a jó példával elöl járó munkaadókat.

A díjra a munkáltatók az intézményi, illetve non-profit, valamint a for profit, azaz vállalkozói kategóriában pályázhatnak - tájékoztatott a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője.

Az elismerés elnyerésére azok a szervezetek esélyesek, amelyek nem csak egy-egy csoportra - például a pályakezdőkre vagy az idősödőkre - figyelnek oda különösen - közölte Kulinyi Márton.

A Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője hozzátette: a pályázóknak tételesen be kell mutatniuk, hogy a különböző hátrányos helyzetű célcsoportnak milyen szolgáltatást nyújtanak.

A döntőbizottság azt is figyelembe veszi, hogy a pályázó munkáltatók gyakorlatában szerepel-e a célcsoportok támogatása, vagy csak egy-egy akcióról tudnak beszámolni - mondta Kulinyi Márton.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást