Horváth Ágnes: Nem kell vészforgatókönyv

Infostart
2007. december 18. 15:30
Az egészségügyi miniszter szerint nincs szükség vészforgatókönyvre. Horváth Ágnes bízik abban, hogy a köztársasági elnök aláírja az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.

Az egészségügyi miniszter közölte: a köztársasági elnök néhány napon belül kézhez kapja a hétfőn elfogadott, az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt.

Sólyom Lászlónak ezt követően öt napja van a döntésre: aláírja, alkotmánybírósági normakontrollt kér vagy megfontolásra visszaküldi az Országgyűlésnek.

Horváth Ágnes bízik abban, hogy Sólyom László aláírja a törvényt. A tárcavezető szólt arról is, hogy nem zavarja a pénztárak megalapítását, ha a törvény az Alkotmánybíróság elé kerül.

A miniszter hozzátette: hét-tíz pénztár megalakulásával számolnak, amelyek 2009. január 1-jén kezdhetik meg működésüket. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ekkor Nemzeti Egészségügyi Központtá alakul.

Horváth Ágnes elmondta azt is: roadshow keretében igyekeznek elmagyarázni az embereknek a pénztárak működését, a reform lényegét, és bízik abban, hogy a lakosság - most még nem túl jó - véleménye megváltozik és nő majd az átalakítás támogatottsága.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást