Az OCÖ-vel egyeztet Sólyom László

Infostart
2007. december 18. 10:51
Az Országos Cigányönkormányzat vezetőivel egyeztetett hivatalában Sólyom László köztársasági elnök a cigányságot érintő súlyos problémákról. Az államfő köszöntőjében azt mondta: bizalommal néz a megbeszélés elé, és reméli, hogy lesz még ilyen találkozó.

Sólyom László köztársasági elnök szerint a cigányság ügyében a közelmúltban fontos lépések történtek, mivel minden politikai erő és ő maga is elítélte a Magyar Gárdát. Sólyom László közölte: a cigány társadalom helyzetének javításáért tett erőfeszítések azonban nem voltak elegendőek.

"A rászorultság-elvű szegénységpolitika nem szolgálta jól a szegregáció megszűnését. A cigányok szegénységéből a kiút az integráció lehet, azaz a kisebbség beemelése a többségi társadalomba, de nem a cigányság identitásának feladásával. Az oktatási problémára pedig az lehet a megoldás, hogy a cigány gyermekek iskolába mennek, és használható tudást szereznek" - hangsúlyozta az államfő.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke üdvözölte Sólyom László szavait. Ezt követően kezdődött meg a sajtó kizárásával az egyeztetés a cigányságot érintő súlyos problémákról.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást