Átadták a Nyírő Gyula Kórház új szülészeti osztályát

InfoRádió / MTI
2007. december 18. 16:37
Átadták a Nyírő Gyula Kórház magántőkéből felújított szülészeti osztályát, amelynek hivatalos megnyitóján Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett Demszky Gábor főpolgármester is megjelent.

A Nyírő Gyula Kórház magántőkéből felújított szülészeti osztályának átadásán megjelent Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Demszky Gábor budapesti főpolgármester is. A politikusok elmondták: a korábban megszüntetett, és most magántőkéből ismét létrehozott nőgyógyászaton az ellátásért fizetni kell.

A hálapénzről szólva Demszky Gábor főpolgármester úgy vélte: az végzetesen eltorzítja a kezelésben résztvevő felek viszonyrendszerét, a beteget pedig kiszolgáltatottá teszi.

A Nyírő Gyula Kórház most átadott osztályán Demszky Gábor szerint nem lesz hálapénz, mivel a betegek fizetnek a szolgáltatásokért, és tudják, hogy ez számukra igazságosabb és kiszámíthatóbb feltételeket jelent, mint az orvosok zsebébe dugott paraszolvencia.

Ruff György, az intézmény orvos-igazgatója kiemelte: a magánberuházásnak köszönhetően egy 22 ágyas, három korszerű műtővel rendelkező osztály újult meg.