Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Véget ért a gazdák demonstrációja, januárig nem lesz újabb akció

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mind a 46 helyszínen befejeződött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége által szervezett félpályás útlezárás - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet igazgatója. Budai Gyula közölte: januárban döntenek arról, hogy folytatják-e a demonstrációkat az egészségbiztosítás és a nyugdíjellátás átalakítása ellen.

Véget ért a Magosz országos demonstrációja, amelynek során 46 helyszínen - 1.446 járművel - több mint 3 ezer gazda tartott félpályás útlezárást, így tiltakozva az egészségbiztosítás és a nyugdíjellátás átalakítása ellen - mondta az InfoRádiónak a szervezet igazgatója.

Budai Gyula közölte: a demonstráció ideje alatt nem érkezett hír atrocitásról, az autósok sok helyen szimpátiájukról biztosították a gazdákat, nem tettek rájuk elítélő megjegyzéseket.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének igazgatója sikeresnek tartja a demonstrációt, amely komolyabb fennakadást csak egy helyen, Csongrád megyében, a 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között okozott, itt közel egy órát kellett várniuk a sofőröknek.


Fotó: promenad.hu

Ugyancsak hosszú kocsisor alakult ki a 4-es főúton Téglásnál, a gazdák itt 4,5 kilométeres szakaszon zárták le az utat - tette hozzá Budai Gyula.

A Magosz elnöksége arról már döntött, hogy az ünnepek ideje alatt nem tartanak újabb útlezárást, arról, hogy folytatódnak-e majd a demonstrációk, január elején döntenek - mondta a szervezet igazgatója.

Hanganyag: Herczeg Zsolt