Sztrájk Bács-Kiskun, Nógrád és Csongrád megyében

InfoRádió / MTI
2007. december 17. 06:39
Kecskeméten még hat óra előtt minden vonat a menetrend szerint megérkezett az állomásra. Salgótarjánban nem járnak a vonatok, miként Szegeden sem. A Tisza Volán Csongrád megyében tíz autóbusszal áll készenlétben, hogy az esetlegesen megnövekedett forgalmat kezelni tudja.

Kecskeméten hétfőn reggel hat óra előtt minden vonat a menetrend szerint megérkezett az állomásra, de a Szeged felől érkezett gyorsvonatról csak négy utas szállt le, a vonat szinte üresen közlekedett.

Az állomás melletti távolsági buszokat fogadó és indító pályaudvaron a szokásosnál lényegesen nagyobb a forgalom, a buszok utasokkal zsúfoltan érkeznek és indulnak.

Salgótarjánban szintén nem járnak a vonatok, az MTI tudósítójának jelentése szerint a központi pályaudvar kihalt volt hétfőn hajnalban, sem vonatok nem vesztegeltek, sem utasok nem várakoztak.

Szegedről hat órától egyetlen vonat sem indul el - tájékoztatta az MTI-t Veréb Olga a VDSZSZ területi vezetője, hozzátéve, hogy a sztrájk teljes támogatottságú.

Mező István, a Tisza Volán közszolgáltatási divízióigazgatója elmondta: Szegeden öt-hat, a megyében tíz autóbusszal állnak készenlétben, hogy az esetlegesen megnövekedett forgalmat kezelni tudják. Fél hétig azonban nem kellett beavatkozni.