Illegális petárdaraktárra csaptak le a rendőrök Budapesten - képek

Infostart
2007. december 14. 19:58
Több millió forint értékű pirotechnikai eszközt és illegális petárdát foglaltak le a rendőrök a XV. kerületben - értesült az InfoRádió. A rendőrök öt embert állítottak elő. A VIII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője az InfoRádiónak elmondta: egyelőre nem tudni, hogy a csoport honnan szerezte be az illegális eszközöket.

Petárdaárusokra bukkant a rendőrség a józsefvárosi piacon tartott ellenőrző akció során - mondta az InfoRádiónak a VIII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője.

Az ügy szálai a XV. kerületig vezettek, ahol sikerült elfogni azt a magyar állampolgárt, aki raktárt bérelt a városrészben; itt tárolta az eladásra szánt, több millió forint értékű petárdát, valamint más pirotechnikai eszközöket - közölte Baricska Norbert.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője hozzátette: a raktárban 4-6 millió forint értékben találtak tűz- és robbanásveszélyes pirotechnikai eszközöket. A férfinak az elmúlt hetekben valószínűleg teljes - körülbelül 10 millió forintos - készlete felét sikerült értékesítenie.

<

A raktár (fotó: BRFK)

A raktárt bérlő férfi volt az illegális pirotechnikai eszközöket árusító szervezet vezetője, aki nagyobb mennyiséget adott el belőle a józsefvárosi piacon működő árusoknak. Így jutottak el a petárdák és rakéták a mindössze egy-két dobozt értékesítő eladókig - magyarázta Baricska Norbert.

A VIII. kerületben további két, három személyt vett őrizetbe a rendőrség, ők a csoport vezetője alatt dolgoztak, ellenük szabálysértési eljárást indítottak - tette hozzá a VIII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást