Érdekes szereposztás a fővárosi önkormányzatnál

Infostart
2007. december 14. 07:00
A Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága pályázat nélkül nevezne ki három fővárosi színházigazgatót. Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Horváth Csaba tiltakozik ez ellen, és pályázatot írna ki a posztokra. Az eset érdekessége, hogy júniusban két igazgatói kinevezésről már lezajlott egy hasonló vita, csak akkor Bőhm András még a pályáztatás pártján volt, és Horváth Csaba szorgalmazta a pályázat nélküli kinevezést.

A közigazgatási hivatalhoz fordul Bőhm András, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke Demszky Gábor döntése miatt. A főpolgármester ugyanis felfüggesztette a bizottság múlt heti határozatát, amely szerint három színházigazgatónak pályáztatás nélkül hosszabbítanák meg a kinevezését.

A Madách Színház, az Új Színház és a Mikroszkóp Színpad igazgatói kinevezései rövidesen lejárnak. Az eset azért különösen furcsa, mert júniusban Bőhm András volt az, aki a leginkább tiltakozott, amikor Horváth Csaba főpolgármester-helyettes javaslatára a bizottsági többség pályázat nélkül nevezte ki két színház vezetőjét a következő ciklusra.

Sőt, Horváth Csaba májusban olyan előterjesztést nyújtott be, amely mind az öt igazgatónak meghosszabbított volna a kinevezését. Ezt nem sikerült elérnie, ám két vezetőt kineveztek. Léner Pétert, a József Attila Színház igazgatóját további három évre, Puskás Tamást, a Vidám Színpad vezetőjét pedig négy évre választotta meg a testület.

Bár az igazgatókat akkor kormánypárti és MDF-es voksokkal nevezték ki ismét, a kulturális bizottság szabad demokrata elnöke rosszallta a döntést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást