Hamarosan kezdődik a népszavazási kampány

Infostart
2007. december 13. 16:51
Hamarosan ismét kampány elé néz az ország. A nagy pártok már készülnek a jövő évi népszavazásra, amelyen a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szavazunk majd.

Személyes kampányok és külföldi pr-szakemberek is segítik majd a Fidesz népszavazási kampányát.

A legnagyobb ellenzéki párt azonban korábban már felemelte a szavát egy takarékosabb kampányért, amelyben kifejtették: korlátoznák a televíziós, a rádiós, valamint a kültéri hirdetéseket.

Szijjártó Péter most megerősítette ezt, mondván: most is úgy gondolják, hogy ezek a reklámok nem csak drágák, de lehetőséget adnak az emberek félrevezetésére is.

Épp ezért - mint mondta - a Fidesz főleg az emberek személyes megkeresését és a vitaműsorok szervezését támogatja.

Mint mondta, a kampány politikai irányítója, Tarlós István már járja az országot, de a népszavazás kiírását követően Orbán Viktor pártelnök is csatlakozni fog hozzá.

Többen máris azt vetítik előre: "mega kampányra" készül az ellenzéki párt. Szijjártó Péter szerint azonban a korteshadjáratukat csak utólag lehet majd minősíteni.

A szocialisták még nem tárgyaltak a részéletekről

A következő hetekben tárgyal az MSZP elnöksége a jövő évi népszavazási kampány részleteiről.

Az már most biztos, hogy Szigetvári Viktor, a tavalyi parlamenti választási kampány irányítója tanácsadóként vesz részt a korteskedésben.

Bár Simon Gábor választmányi elnök a részletekről még nem tudott beszámolni, azt azonban hangsúlyozta: szakmai álláspontjukat akarják majd kifejteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Simon Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szijjártó Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást