A kórházakban is sztrájkolnak hétfőn

Infostart
2007. december 13. 13:31
Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) hivatalosan is csatlakozott a hétfőn kezdődő országos sztrájkhoz. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke azt mondta: hétfőn az ország számos egészségügyi intézményében két órára sztrájkolni fognak. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek vezetője szerint minimális az esély arra, hogy elmaradjon a munkabeszüntetés.

Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) hivatalosan is csatlakozott a hétfőn kezdődő országos sztrájkhoz.

Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke kiemelte: a kórházak egyenként döntik el, hogy sztrájkolnak és ha igen, mikor. Az érdekképviseleti vezető közölte: hétfőn két órára számos helyen csak a sürgősségi eljárást fogják biztosítani az egészségügyi intézményekben.

Hétfőre szerették volna lefoglalni a Kossuth teret is, de a rendőrségtől azt az információt kapták, hogy a Miniszterelnöki Hivatal januárig már lefoglalta a teret - hangsúlyozta Cser Ágnes

Az EDDSZ elnöke kifogásolta, hogy hiába kérte az egészségbiztosítási törvény normaszövegét, azt a választ kapta, az még nincsen készen.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke kiemelte: kevés az esély a hétfői sztrájk elmaradására. Hozzátette: eddig több mint százezren csatlakoztak a december 17-i sztrájkhoz, de azt még nem tudják, hogy meddig tart a munkabeszüntetés.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást