eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újabb vasutassztrájk lesz januárban

Sztrájkot hirdet várhatóan jövő év elején a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), mert a MÁV Cargo vezetése nem hajlandó új kollektív szerződést kötni a dolgozókkal a december 31-én lejáró régi helyett - mondta Simon Dezső, a VSZ elnöke.

A szakszervezeti vezető közölte: a vasutasoknak rengeteg problémával kell szembenézniük, a MÁV-nak nincs tisztességes bérajánlata, január elsejével újabb két cég válik ki a Magyar Államvasutakból, amellyel kapcsolatban még nincs megállapodásuk, valamint veszélybe került a "vasutasok szerzett joga", a menetkedvezmény.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) elnöke elmondta: "nálunk a szolgálati törvény tiltja azt, hogy politikai tevékenységet folytassunk (...), kötéltáncot járunk, hiszen a szakszervezeti tevékenység ma elképzelhetetlen politikai tevékenység nélkül".

Mindkét érdekvédelmi vezető egyetértett abban, hogy szélesebb társadalmi és szakszervezeti összefogásra volna szükség, hogy nyomást tudjanak gyakorolni a döntéshozókra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×