Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: A koalíciót csak a pénz érdekli

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az egészségügyi rendszer átalakításakor nem szakmai koncepciók versengenek egymással, hanem politikai alkuk köttetnek, amelyekkel a koalíció célja az, hogy a pénzkivonás mögé valamilyen törvényi hátteret tegyen - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

"Valójában nem is arról van szó, hogy koncepcionális átalakítást szeretnének. Valójában arról van szó, hogy a korábbi kormányzati terveknek megfelelő pénzmennyiséget valahogyan ki kell venni az egészségügyből. Ezt pedig csak úgy tudják kivenni, ha valahogy a parlamenti többséget biztosítják ahhoz, hogy ezt a törvényjavaslatot elfogadják" - mondta Navracsics Tibor.

Az ellenzéki politikus kiemelte: a kormánykoalíciónak semmi nem drága, az a fontos a számukra, hogy az MSZP- és az SZDSZ-frakció ízlésének megfeleljen a törvény, akkor is, ha az nem működőképes, akkor is, ha az káros az országnak.

Amikor az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt beterjesztették, még azt mondta a kormányzat, hogy mély koncepció húzódik meg a javaslat mögött. Azóta kiderült, hogy a koalíciós pártok építőkockaként játszanak a törvényjavaslat elemeivel, alkujuknak megfelelően vesznek ki egyes elemeket, vagy tesznek be másokat - hangsúlyozta a politikus.

Kérdésre válaszolva Navracsics Tibor elmondta: a Fidesz szerdai elnökségi ülésén nem volt szó arról, hogy név szerinti szavazást kérjenek az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény hétfői végszavazásakor.

A kiskunhalasi Disco Magic ügyével kapcsolatban Navracsics Tibor kiemelte: ma már naponta derülnek ki ilyen ügyek, pozitív dolog, hogy most már az igazságszolgáltatási szervek is foglalkoznak ezekkel a visszaélésekkel.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerdán jelentette be, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szabálytalanságot állapított meg az európai uniós források felhasználásánál a kiskunhalasi Disco Magic Kft.-nél, bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett, és visszaköveteli a 24,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást.