eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Titkos szocialista elégedetlenség az SZDSZ miatt

Az MSZP parlamenti frakciója egyhangúlag támogatja az egészségbiztosítási törvényt a jövő hétfői végszavazás során, egyetlen egy képviselő sem kért felmentést a szavazás alól. A jogszabály módosítójavaslatainak keddi szavazását követően a nagyobbik kormányzópárt képviselőcsoportja két és fél órán keresztül zárt ajtók mögött tanácskozott. Az InfoRádió értesülései szerint a frakcióülésen néhány képviselő élesen bírálta a koalíciós partner SZDSZ-t, valamint a szabad demokrata vezetésű egészségügyi tárcát.

Kedden délelőtt az Országgyűlésben a képviselők rekordgyorsasággal szavaztak az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvény módosító javaslatairól, majd a szocialisták két és fél órán keresztül megvitatták az ezzel összefüggésben eddig történteket, illetve egyeztettek a jövő heti szavazásról. A képviselőcsoport zárt ülése után Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfő hárította a sajtó érdeklődését.

"Jön a frakcióvezető-asszony, tájékoztatást ad Önöknek" - mondta Gyurcsány Ferenc, aki az InfoRádió értesülése szerint a frakcióülésen mondott zárszavában mérföldkőként értékelte a december 17-ei szavazást.

Úgy tudjuk, több szocialista képviselő éles bírálatot fogalmazott meg az SZDSZ-szel, valamint az egészségügyi tárcával kapcsolatban. Egy-egy politikus pedig távolmaradásával jelezte, hogy az MSZP meghátrálni kényszerült a biztosítási rendszer átalakításánál.

A frakcióvezető a mintegy negyven hozzászólást felvonultató tanácskozás után már azt jelentette be, hogy egyhangúlag támogatják az egészségbiztosítási törvényt a jövő hétfői végszavazás során, egyetlen egy képviselő sem kért felmentést a szavazás alól. Lendvai Ildikó az InfoRádió kérdésére válaszolva a kormány egységéről beszélt.

"Nem nevezem fordulópontnak, hogy egy koalíció, amit négy évre megválasztottak, négy évig működik" - jelentette ki az MSZP frakcióvezetője.

Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke úgy vélte, a szocialista értékeknek megfelelően alakult át a törvény. Megőrzi a nemzeti kockázatközösség és a szolidaritás elvét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×