eur:
393.32
usd:
367.76
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Jogellenes volt a Kapos Volán dolgozóinak sztrájkja

A Somogy Megyei Bíróság jogerős döntése értelmében jogellenes volt a Kapos Volán Zrt. dolgozóinak október 30-ai, kétórás figyelmeztető sztrájkja. A munkabeszüntetést a Közúti Közlekedési Szakszervezet Somogy megyei szervezete kezdeményezte.

Torma Kálmán, a Kapos Volán vezérigazgatója elmondta: a másodfokú döntés helybenhagyta az elsőfokú határozatot, amely szerint visszaéltek a sztrájkjoggal, mert az akció előtt nem volt megfelelő egyeztetés a felek között.

A vezérigazgató közlése szerint, mivel a sztrájk miatt eddig senki nem jelzett kártérítési igényt a Kapos Volánnál, várhatóan a társaság sem lép fel ezzel a szakszervezettel szemben. Az ügyből fakadó erkölcsi kárt azonban nem kívánja figyelmen kívül hagyni a cégvezetés - tette hozzá.

A döntés indoklásában a bíróság kifejtette: a szociális és munkaügyi tárcához október elején eljuttatott szakszervezeti levél nem minősült sztrájkkövetelésnek, a nyugdíjas korkedvezmény típusfüggőségének eltörlésében pedig a munkáltató nem illetékes.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet Somogy megyei szervezete nem fogadja el a határozatot és jelezte: felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×