eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az unióban nem törzskönyveztetik a madárinfluenza elleni szérumot

Nem törzskönyvezteti a gyártó az Európai Unióban a madárinfluenza elleni szérumot, de 11 országban már megindították ezt az eljárást. A cég kommunikációs vezetője szerint ezek olyan régiók, ahol a járvány valóban problémát jelent, és ahol érdemes piacra lépni.

Az Omnivest a H5N1-es vírus ellen fejlesztett ki egy oltóanyagot. A készítmény az Országos Gyógyszerészeti Intézettől megkapta a magyar törzskönyvet, így egy esetleges járvány esetén azonnal elindítható a gyártás.

Németh Zsolt, a cég kommunikációs vezetője az InfoRádióban elmondta: az Európai Unió jó járványügyi védelemmel rendelkező régió, a madárinfluenza nem itt okozza a legnagyobb veszélyt.

A múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) genfi konferenciáján bemutatták, hogyan állnak a kutatással, és a WHO felkérte a céget a további, a keresztimmunitás lehetőségét felderítő vizsgálatokra.

A szérumból - amelynek fejlesztését a magyar állam 2 milliárd forinttal támogatta - Németh Zsolt szerint szükség esetén a cég Magyarország számra elő tudja állítani a szükséges mennyiséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×