Az unióban nem törzskönyveztetik a madárinfluenza elleni szérumot

Infostart
2007. december 11. 20:40
Nem törzskönyvezteti a gyártó az Európai Unióban a madárinfluenza elleni szérumot, de 11 országban már megindították ezt az eljárást. A cég kommunikációs vezetője szerint ezek olyan régiók, ahol a járvány valóban problémát jelent, és ahol érdemes piacra lépni.

Az Omnivest a H5N1-es vírus ellen fejlesztett ki egy oltóanyagot. A készítmény az Országos Gyógyszerészeti Intézettől megkapta a magyar törzskönyvet, így egy esetleges járvány esetén azonnal elindítható a gyártás.

Németh Zsolt, a cég kommunikációs vezetője az InfoRádióban elmondta: az Európai Unió jó járványügyi védelemmel rendelkező régió, a madárinfluenza nem itt okozza a legnagyobb veszélyt.

A múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) genfi konferenciáján bemutatták, hogyan állnak a kutatással, és a WHO felkérte a céget a további, a keresztimmunitás lehetőségét felderítő vizsgálatokra.

A szérumból - amelynek fejlesztését a magyar állam 2 milliárd forinttal támogatta - Németh Zsolt szerint szükség esetén a cég Magyarország számra elő tudja állítani a szükséges mennyiséget.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást