A Fidesz lemondott a patikusok álmáról

Infostart
2007. december 11. 11:41
Nem kezd aláírásgyűjtést a Fidesz és a KDNP a patikán kívüli gyógyszerárusítás kérdésében.

"Gyurcsány Ferenc kormánya retteg a népszavazástól, ezért több mint egy éve nemtelen eszközökkel próbálja meggátolni azt, hogy az emberek visszakapják a jövőről szóló értelmes vita lehetőségét" - írta a Fidesz elnöksége.

A testület szerint a kormány mesterkedése csak részsikerrel járt, hiszen a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről már biztosan szavazhatnak az emberek, a patikán kívüli gyógyszerárusítás kérdésének hitelesítését azonban sikerült annyira lelassítaniuk, hogy az időben már nem tud felzárkózni a Szociális Népszavazás kérdéseihez.

"Ezért a Fidesz és a KDNP ebben a kérdésben nem kezdi el az aláírásgyűjtést, hanem a Szociális Népszavazásra koncentrál, hiszen így az emberek a valós helyzet és az igazság tudatában mondhatnak véleményt, a saját jövőjüket és az ország jövőjét érintő legfontosabb kérdésekről" - olvasható a közleményben.

A Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke, Horváth Tamás a döntés kapcsán az InfoRádióban azt mondta: sajnálja, hogy a Fidesz letett arról, hogy az emberek véleményt nyilváníthassanak ebben a témában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást