eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Matolcsy: Mindent másként kellene csinálni

Magyarország legnagyobb kockázata, hogy a jelenlegi gazdasági bajok felzárkózási válsággá érnek össze - mondta a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója. Matolcsy György a Vállalkozók Napján rendezett gazdasági fórumon több szempontból is bírálta a kormány gazdaságpolitikáját.

Magyarország beékelődik a dinamikusan fejlődő Ázsia és a legfejlettebb piacok közé, ezért nem sikerül a gazdasági felzárkózás - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója.

Matolcsy György - önmagát ellenzéki közgazdászként megjelölve - azt mondta: mindent másként kellene csinálni. Szembe kell nézni azzal, hogy gyenge a kis- és középvállalkozói kör és erős a multinacionális vállalati szektor, a gond pedig az, hogy a kettő nem tud összekapcsolódni, nem épülnek integrációs hidak, ezért alakult ki a magyar gazdaság duális szerkezete - tette hozzá.

Az ellenzéki közgazdász szerint a magyar gazdaság problémája az, hogy adósságcsapdában van, nincs kijelölt eurócsatlakozási dátum, valamint rossz a Nemzeti Fejlesztési Terv.

Matolcsy György kijelentette: a vállalkozók számára az egyik legsürgősebb lépés a teljes körű adóreform lenne, de a jelenlegi politikai vezetés elképzelései, illetve a jogszabályok alapján 2008-ban nem várható nagyobb változás, legfeljebb 2009-2010-ben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×