Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Matolcsy: Mindent másként kellene csinálni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarország legnagyobb kockázata, hogy a jelenlegi gazdasági bajok felzárkózási válsággá érnek össze - mondta a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója. Matolcsy György a Vállalkozók Napján rendezett gazdasági fórumon több szempontból is bírálta a kormány gazdaságpolitikáját.

Magyarország beékelődik a dinamikusan fejlődő Ázsia és a legfejlettebb piacok közé, ezért nem sikerül a gazdasági felzárkózás - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója.

Matolcsy György - önmagát ellenzéki közgazdászként megjelölve - azt mondta: mindent másként kellene csinálni. Szembe kell nézni azzal, hogy gyenge a kis- és középvállalkozói kör és erős a multinacionális vállalati szektor, a gond pedig az, hogy a kettő nem tud összekapcsolódni, nem épülnek integrációs hidak, ezért alakult ki a magyar gazdaság duális szerkezete - tette hozzá.

Az ellenzéki közgazdász szerint a magyar gazdaság problémája az, hogy adósságcsapdában van, nincs kijelölt eurócsatlakozási dátum, valamint rossz a Nemzeti Fejlesztési Terv.

Matolcsy György kijelentette: a vállalkozók számára az egyik legsürgősebb lépés a teljes körű adóreform lenne, de a jelenlegi politikai vezetés elképzelései, illetve a jogszabályok alapján 2008-ban nem várható nagyobb változás, legfeljebb 2009-2010-ben.