Késhet, de el nem maradhat a Budai Vár rekonstrukciója

Infostart
2007. december 7. 21:27
Csúszhatnak a határidők, így akár el is bukhat a kormány egyik nagyszabású, uniós forrásból megvalósuló fejlesztése, a Budai Vár rekonstrukciója. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejlesztéspolitikai államtitkára az InfoRádióban úgy fogalmazott: senki sem mondhatja, hogy politikai vagy kormányzati akaratból erőltetik a beruházást. Egyelőre ugyanis nincs megegyezés arról, hogy kik és mit terveznek a Sándor-palota szomszédságában.

Az oktatási és kulturális miniszter az építészkamara elnökével egyeztet arról, hogy milyen formában érdemes megpályáztatni a Budai Vár felújításának projektjét, egyelőre tehát még csak a tervező kiválasztásának előkészületeit végzik - mondta az InfoRádiónak Závecz Ferenc.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejlesztéspolitikai szakállamtitkára úgy véli: senki sem mondhatja, hogy politikai vagy kormányzati akaratból erőltetik a beruházást, emiatt számos egyeztetésre van szükség.

Závecz Ferenc úgy gondolja: nem bukhat el a közel 20 milliárdos fejlesztés, bár az időigényes egyeztetések miatt technikai módosításra lehet szükség a projektben, és az is elképzelhető, hogy újabb uniós döntést, vagy akár Brüsszel véleményét kell kérni.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást