eur:
395.03
usd:
372.05
bux:
66385.52
2024. április 16. kedd Csongor

Hat százalékkal kevesebb halálos közlekedési baleset

Hat százalékkal csökkent a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek száma az elmúlt évhez képest a rendőrség közlekedésbiztonsági intézkedéseinek is köszönhetően; ugyanakkor a balesetek fő oka továbbra is a sebességhatár túllépése.

A rendőrség a közlekedésbiztonságot javító intézkedéseinek segítségével sikerült a kedvezőtlen tendenciákat megállítani: novemberig a rendőrség előzetes adatai alapján, az ország területén 19.004 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, amely mintegy két százalékkal kevesebb az előző évben regisztrált eseményekhez képest - áll az ORFK Balesetmegelőzési Bizottságának közleményében.

A közlés szerint a halálos kimenetelű balesetek száma hat százalékkal, 1.003-ra csökkent. A súlyos sérülésesek mintegy két százalékkal, 6.411-re, a könnyű sérülésesek egy százalékkal, 11.590-re csökkentek.

A vizsgált időszakban a balesetek halálos áldozatainak száma öt százalékkal, 1.123-ra csökkent. Az ittas állapotban okozott balesetek száma hat százalékkal, 2.354-re csökkent.

A balesetek fő okai továbbra is a sebességhatár túllépése, illetve a sebesség helytelen megválasztása (4.572 eset), az elsőbbség meg nem adása (4.439 eset) és a kanyarodási szabályok megszegése (3.258 eset) - olvasható.
A közlés szerint a balesetek több mint felét, 63 százalékát - 11.912 esetben - személygépkocsi-vezetők okozták.
A közleményben emlékeztettek, hogy a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében Magyarország közúthálózatán 2007. május 1-től 2007. december 31-ig fokozott közúti ellenőrzés végrehajtását rendelte el az ORFK vezetése.

A statisztikai adatok ugyanis 2007. első negyedévében nem mutattak kedvező irányú elmozdulást, az előző évhez képest 16 százalékkal emelkedett a személysérüléses balesetek száma, ennél is nagyobb mértékben 37 százalékkal nőt a halálos kimenetelű balesetek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×