eur:
393.33
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Lakos Imre "nem örül" a manipulatívnak tartott BKV-klipnek

A főváros szakbizottsága hamarosan újratárgyalja a BKV tervezett menetrendi módosításairól szóló paraméterkönyvet - mondta az InfoRádiónak Lakos Imre, a testület elnöke. A politikus szerint nem szerencsés, hogy a napokban olyan BKV-klip jelent meg az interneten, amelyet sokan manipulatívnak tartanak.

A főváros városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottságának ülésén a BKV vezetői és főpolgármester-helyettes részletes tájékoztatást adott arról, hogyan állnak a tervezett menetrendi változtatásokról szóló paraméterkönyv módosításának előkészületei - mondta az InfoRádiónak a testület elnöke.

Lakos Imre kiemelte: a menetrendi változtatások kommunikációja szerencsétlen volt, ugyanis olyan információk szivárogtak ki, amelyek egyelőre ötletszintűek, így konkrétumokról még nem lehet beszélni.

Az SZDSZ-es politikus hozzátette: a következő három hónap során a szakma, az érintett kerületek és a civil szervezetek egyeztethetnek, részt vehetnek a döntés előkészületeiben, és elmondhatják véleményüket a felmerült ötletekről.

A testület nem fogadta el a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó paraméterkönyv alapelveit, mert a vita során több koalíciós politikus elhagyta az ülés helyszínét, így a végső döntés idejére nem tudták biztosítani a határozatképességet - közölte a bizottság elnöke.

A bizottság ülését jövő szerdára napolták, és akkor a tervek szerint határozatot hoznak arról, hogy támogatják az egyeztetés ütemtervét és főbb célkitűzéseit - hangsúlyozta Lakos Imre.

"Nem örülök neki" - mondta az SZDSZ-es politikus annak kapcsán, hogy egy olyan klip jelent meg az interneten a feltételezett járatritkítás alátámasztásáról, amelyet sokan manipulatívnak tartanak, ugyanis egy olyan helyzetet mutat be, amikor éppen nagyon kevesen utaztak az adott járaton.

Lakos Imre kiemelte: nem szerencsés hogy a BKV ilyen filmet tett fel a világhálóra, mert vakvágányra viszi az ügyet, miközben komoly szakmai háttérmunka folyik a BKV-ban, mégsem arról beszélnek.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×