Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lakos Imre \"nem örül\" a manipulatívnak tartott BKV-klipnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A főváros szakbizottsága hamarosan újratárgyalja a BKV tervezett menetrendi módosításairól szóló paraméterkönyvet - mondta az InfoRádiónak Lakos Imre, a testület elnöke. A politikus szerint nem szerencsés, hogy a napokban olyan BKV-klip jelent meg az interneten, amelyet sokan manipulatívnak tartanak.

A főváros városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottságának ülésén a BKV vezetői és főpolgármester-helyettes részletes tájékoztatást adott arról, hogyan állnak a tervezett menetrendi változtatásokról szóló paraméterkönyv módosításának előkészületei - mondta az InfoRádiónak a testület elnöke.

Lakos Imre kiemelte: a menetrendi változtatások kommunikációja szerencsétlen volt, ugyanis olyan információk szivárogtak ki, amelyek egyelőre ötletszintűek, így konkrétumokról még nem lehet beszélni.

Az SZDSZ-es politikus hozzátette: a következő három hónap során a szakma, az érintett kerületek és a civil szervezetek egyeztethetnek, részt vehetnek a döntés előkészületeiben, és elmondhatják véleményüket a felmerült ötletekről.

A testület nem fogadta el a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó paraméterkönyv alapelveit, mert a vita során több koalíciós politikus elhagyta az ülés helyszínét, így a végső döntés idejére nem tudták biztosítani a határozatképességet - közölte a bizottság elnöke.

A bizottság ülését jövő szerdára napolták, és akkor a tervek szerint határozatot hoznak arról, hogy támogatják az egyeztetés ütemtervét és főbb célkitűzéseit - hangsúlyozta Lakos Imre.

"Nem örülök neki" - mondta az SZDSZ-es politikus annak kapcsán, hogy egy olyan klip jelent meg az interneten a feltételezett járatritkítás alátámasztásáról, amelyet sokan manipulatívnak tartanak, ugyanis egy olyan helyzetet mutat be, amikor éppen nagyon kevesen utaztak az adott járaton.

Lakos Imre kiemelte: nem szerencsés hogy a BKV ilyen filmet tett fel a világhálóra, mert vakvágányra viszi az ügyet, miközben komoly szakmai háttérmunka folyik a BKV-ban, mégsem arról beszélnek.

Hanganyag: Tenczer Gábor