eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Fodor Gábor "pártállami szokásokat" emleget a szerencsi erőmű kapcsán

A világörökségi törvény végrehajtó rendeleteinek megalkotását kéri az oktatási és kulturális minisztertől a környezetvédelmi tárca vezetője. Fodor Gábor az InfoRádiónak elmondta: a jelenlegi jogszabályok több kérdésre nem adnak választ, például arra sem, hogyan kell óvni a világörökségi területeket.

A környezetvédelmi miniszter közölte: a szerencsi erőmű építése kapcsán kiderült, hogy részletes szabályozásra van szükség a világörökségi tájakkal összefüggésben.

Létezik a világörökségi törvény, de a részletes szabályok nem jelentek meg végrehajtási rendeletben és egyéb előírásokban. Nem világos, hogy pontosan mit tekintünk a világörökség részének, és hogyan kell óvni ezeket - tette hozzá Fodor Gábor.

Az erőművel kapcsolatban az a helyzet, hogy minden szükséges engedélyt beszereztek az építtetők. De ez az ügy rávilágít arra, hogy kellő óvatossággal kell eljárnunk. Az, hogy minden engedély a rendelkezésre áll, nem jelenti feltétlenül, hogy oda kell erőművet építeni - fogalmazott a tárcavezető.

Fodor Gábor elmondta: fontos, hogy a helyieknek legyen beleszólása a kérdésekbe; máshol hasonló erőmű tervezésénél eleve népszavazást tartanak a kérdésről.

Nem tartanám helyesnek, ha pártállami szokásokat idézően a politika a szakemberek feje fölött átnyúlva hozzon döntést - fejtette ki a környezetvédelmi miniszter.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×