eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bencze: Kevesebb bűnözőt fogtak el az utcai megmozdulások miatt

Módosítani kell a gyülekezési törvényt, hogy a rendőrség kezelni tudja a spontán demonstrációkat, a nonstop utcai akciókat és az ellentüntetéseket - mondta az országos rendőrfőkapitány az InfoRádió Aréna című műsorában. Bencze József kiemelte: öt százalékkal estek vissza a bűnözési felderítési mutatók a tavaly őszi utcai megmozdulások miatt, míg a demonstrációk biztosítása 2-2,5 milliárd forintos többletkiadással járt.

Módosítani kell a gyülekezési törvényt, világos szabályokat kell megfogalmazni a spontán, előre be nem jelentett tüntetésekkel összefüggésben, és a hatóságoknak fel kell készülnie a változásokra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József hangsúlyozta: a tüntetéseket szabályozni kell, mert az nem működik, hogy egy fő közlekedési útvonalon teljes lezárással vagy egy hidat megbénítva demonstrálnak, ugyanis ez beláthatatlan károkat okoz az embereknek.

A főkapitány közölte: az ellentüntetések és nonstop demonstrációk kérdését is szabályozni kell, valamint azt, hogy mennyire előre lehet bejelenteni egy tüntetést. Akár már most lehet jövő október 23-ra tüntetéseket bejelenteni, ezért szinte verseny folyik a területfoglalásért - tette hozzá.

Rosszabb felderítési arány

A tavaly őszi demonstrációk biztosítása, illetve a zavargások kezelése két-két és fél milliárd forint többletköltséget okozott a rendőrségnek - hangsúlyozta a rendőrfőkapitány.

Bencze József kifejtette: 1 millió 65 ezer túlórát rendeltek el a rendőrségnél tavaly ősszel másfél hónap alatt, a 399 megsérült rendőrnek 4200 táppénzes napot fizettek ki.

A zavargások miatt vidékről sok rendőrt kellett elvonni, emiatt pedig a felderítési mutatók öt százalékkal estek vissza, és több esetben nem volt erő a forró nyomon üldözésre - emelte ki.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta: ezt a többletköltséget nem kapták meg kiegészítő forrásként, ezt ki kell a rendőrségnek gazdálkodnia. Emiatt kevesebbet mennek ki az autók, és bizonyos fejlesztéseket el kell halasztani - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×