Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mélygarázs helyett parkot építene a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tervezett mélygarázs áthelyezését és az Etele téren egy Városliget-szerű park kialakítását javasolja a Fidesz XI. kerületi önkormányzati képviselője.

Kupper András az InfoRádióban elmondta: a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzat kiírt egy tervpályázatot az Etele tér rendezésére. Három koncepciót megvásároltak, amelyekből kedvük szerint válogathatnak.

A jelenlegi folyamatok arra engednek következtetni, hogy az Etele téren, a Kelenföldi pályaudvar előtt egy mélygarázst akarnak építeni, ennek tetején ugyan park létesülne, de a mindössze másfél méteres földréteg korlátot szab a lehetőségeknek - tette hozzá a képviselő.

Az ellenzéki politikus jobbnak tartaná, ha ezen a területen egy "valódi", Városliget-szerű park lenne, a mélygarázs pedig a buszpályaudvar melletti területen épülne meg.

Kérdésre válaszolva Kupper András azt mondta: ha nincs más eszköz, a kerületi szabályozási terv módosításával zárnák ki, hogy magán az Etele téren valósuljon meg a beruházás.

Az önkormányzati képviselő szerint a Fidesz tervének kivitelezése nem lenne drágább, legfeljebb a több fa ültetése miatt kerülne többe.

Az önkormányzat ugyanazt akarja

A XI. kerületi önkormányzat szabad demokrata alpolgármestere az InfoRádiónak azt mondta: nem tervezik mélygarázs építését az Etele térre.

Lakos Imre hangsúlyozta: a kerület vezetése is ugyanazt akarja, mint a helyi Fidesz, azaz hogy park épüljön a téren, ne mélygarázs.

Hanganyag: Tenczer Gábor