Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megabevásárlóközpont épül Budán - mi lesz a lakásokkal?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Buda legnagyobb bevásárlóközpontja épül a XI. kerületben a Skála Áruház helyén. Molnár Gyula polgármester elmondta, hogy a napokban kötötték meg azt a településrendezési szerződést, amely szerint a befektető több százmillió forinttal járul hozzá a környék kialakításához.

A főváros budai oldalának legnagyobb bevásárlóközpontja épül a Skála Áruház helyén. A XI. kerület polgármestere, Molnár Gyula az InfoRádióban elmondta: a napokban aláírt településrendezési szerződéssel egy háromnegyed éves folyamat zárult le.

A szerződés szerint a befektető plusz parkolóhelyeket is köteles építeni, de lesz mélygarázs az Október 23.-a utcában és számtalan más, a környéknek hasznos része is van a megállapodásnak - hangsúlyozta Molnár Gyula.

"Lesz 8000 négyzetméternyi irodaház, a telek egyik részén pedig 80-100 lakás is épül a bevásárlóközponton kívül" - mondta a XI. kerület polgármestere. A beruházás tervezett összege 2 milliárd forint lesz.

A megállapodások elősegítik a Fehérvári úti piacra történő behajtást - tette hozzá Molnár Gyula, aki azt is elmondta: nyilvánvalóan megváltozik a környéken lakók életminősége.

"Nem igaz, hogy csökkeni fog a környéken található lakások értéke, ellenkezőleg, nőni fog. Aki kertvárosias jelleget kér számon az Október 23-a utcán és környékén, az nem teljesen helyes nyomon jár" - jelentette ki a XI. kerület polgármestere.