Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kevés a mentő, nem járhat az összes kocsi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem vehetnek fel idén több alkalmazottat az Országos Mentőszolgálathoz, mivel a szervezet főigazgatója részleges létszámstopot rendelt el. A mentőszolgálat szóvivője közölte: gondot okoz az is, hogy év végéig ki kell adni az idei szabadságot a dolgozóknak, így akadnak napok, amikor nem tudnák szolgálatba állítani az összes mentőautót.

Részleges létszámstopot rendelt el novemberben az Országos Mentőszolgálat vezetősége, a megüresedett álláshelyekre egyelőre nem vesznek fel új munkaerőt - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Győrfi Pál közölte: a mentőszolgálatnál jó ideje nehéz megoldani, hogy az év vége felé minden mentőkocsijukat szolgálatba állítsák, mivel a megmaradó szabadságokat ilyenkor kell kiadni, sok dolgozó pedig betegség miatt nem tudja felvenni a munkát.

Az OMSZ igyekszik úgy szervezni, hogy a problémák az életmentő ellátásban ne mutatkozzanak meg - tette hozzá a szóvivő.

Ilyenkor elindítanak minden eset- és rohamkocsit, a nem sürgősségi betegszállítást végző járművek közül azonban többet nem állítanak szolgálatba - magyarázta Győrfi Pál.

Adományokból vásárolták a mentőket

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentőszolgálata rohamkocsis ellátást és betegszállítást végez - mondta az InfoRádiónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szóvivője.

Kuzmányi István közölte: szerdán két új, magyar és külföldi adományokból Németországban vásárolt mentőkocsi kerül a szolgálathoz.

A szeretetszolgálat rohamkocsijai csütörtöktől vasárnapig járják a fővárost az OMSZ irányításával.

A szolgálat állami támogatás nélkül működik, munkájukért se a náluk dolgozó orvosok, se az ápoló személyzet tagjai nem kapnak fizetést - tette hozzá a szóvivő.

Hanganyag: Kálló Izabella