eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

"Hisztériakeltés" a kormányzati negyed körül

A vállalt 2009-es határidőre elkészül a Nyugati pályaudvar mögött a minisztériumoknak helyet adó új épületegyüttes - jelentette ki az InfoRádiónak a kormányzati negyed kommunikációs vezetője. Láng Balázs azután beszélt erről, hogy a Népszabadság azt írta: vagy fel kell adni vagy át kell tervezni a kormányzati negyedet, mert a területen lévő fővárosi tulajdonú telek csak hosszas jogi procedúra után kerülhetne állami tulajdonba.

A projekt kommunikációs vezetője közölte: a hír hisztériakeltés, az épületegyüttes kompromisszumok nélkül, az előre kijelölt helyen és időben megépül, mert rendelkezésre áll a szükséges terület.

Mindig is tudtuk, hogy ott van az a fővárosi tulajdonú telek. Az épület tájolása a főépítész és a tervezők közötti egyeztetésen alakult ki, ha emiatt rálóg esetleg erre a szomszéd telekre, akkor a településrendezési terven belül változtatható a tájolás - fejtette ki Láng Balázs.

A szóvivő szerint a főváros halogatása nyilvánvalóan nem tesz jót a megvalósításnak, de készül az a településrendezési szerződés is, amely választ ad a közlekedésfejlesztési részletkérdésekre - a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén ezek rendezését hiányolták a képviselők.

Semmi kétség, hogy 2009-ben állni fog az épületegyüttes - szögezte le le Láng Balázs.

Beleznay: nem késik a beruházás

A megbízott fővárosi főépítész az InfoRádiónak azt mondta: a Ferdinánd hídi lehajtó körüli telek valóban fővárosi tulajdonban van, de a kerületi és fővárosi szabályozási kerettervben is építési területként szerepel. Jelenleg a településrendezési szerződés elkészítése van folyamatban, amiben a főváros, a kerület és a Központi Vagyoni Igazgatóság a kapcsolódó beruházásokról hoz döntést.

Beleznay Éva hozzátette: december 20-án tárgyalja a kormányzati negyeddel kapcsolatos szabályozási terveket a Fővárosi Közgyűlés, a döntést követően pedig elindulhat az építési engedélyeztetés.

A szakember elmondta: a kérdéses telekegyesítést az engedélyeztetés során el lehet végezni, ezért nem késik a beruházás.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×