Eldőlt, hogy mennyivel emelné árait a BKV

Infostart
2007. december 5. 16:26
Az InfoRádió értesülése szerint elkészült a BKV végleges tarifaemelési javaslata, amelyet jövő hétfőn tárgyal a fővárosi kabinet, majd december 20-án a fővárosi közgyűlés.

A javaslat három lehetséges verziót tartalmaz: egy 10, egy 13 és egy 17 százalékos emelést, ám az InfoRádió úgy tudja, hogy az előterjesztés a 13 százalékos kompromisszumot javasolja elfogadni. Ez esetben a jegyár 270 forintra, a havi bérlet ára pedig 8.250 forintra nőne.

Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó paraméterkönyv alapelveit.

A kormánypárti képviselők először leszavazták a fideszes Wintermantel Zsolt módosító indítványát, hogy utasítsák el az előterjesztést, és a társaságot kérjék fel egy utasbarát anyag elkészítésére.

Később a vita során több koalíciós politikus elhagyta az ülés helyszínét, így a végső döntés idejére nem tudták biztosítani a határozatképességet.

Korábban a főpolgármester az InfoRádióban azt mondta: lehetségesnek tartja, hogy jövőre ritkítja járatait a BKV.

Demszky Gábor úgy fogalmazott: a társaság költséggazdálkodása és az utasok számának csökkenése is ebbe az irányba visz. Hozzátette: a kérdésben jövőre születik döntés, addig egyeztetnek a szakmai, a civil és a nyugdíjasszervezetekkel.

Szerző: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a járatritkításról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást