eur:
393.32
usd:
367.4
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Vaddisznók fosztogatják a budai erdőknél élőket

A tavalyi enyhe tél miatt elszaporodtak a vaddisznók a budai hegyekben. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai soha ennyi kismalacot nem fogtak még be, mint idén, az állatok ugyanis már az erdőszéli házak kertjeit fosztogatták.

A tavalyi enyhe tél miatt minden újszülött vadmalac életben maradt a Pilisi Parkerdő területén. Az időjárás miatt táplálék is bőven akadt még tavaly, mostanra azonban az erdőben fellelhető makk már nem elég a vaddisznóállománynak.

Az állatok ezért esténként vagy hajnalban a környező házak kertjeit fosztogatják, feltúrják a gyepet, és megeszik, amit ott találnak - mondta az InfoRádióban a parkerdő szóvivője, Lomniczi Gergely. A változatos étrendre vágyó malacok előszeretettel dézsmálják meg például a házaknál tartott gyümölcsöket.

Az erdészek évente legfeljebb 10 kismalacot fognak be, hogy kordában tartsák az állományt. Idén azonban 68 disznót kellett begyűjteni. Ezeket átszállítják más erdőkbe, ahol nem okoznak gondot.

Az állatok egyébként a kirándulókra nem veszélyesek, az erdőben bárki nyugodtan sétálhat - mondta Lomniczi Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×