Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kinek a kárára jótékonykodik a Tesco?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az alvállalkozóik terhére jótékonykodik ünnepekkor a Tesco - állítja a Multinacionális Cégek Károsultjainak Egyesülete. A jótékonykodásra szánt terméket a beszállítók fizetik, és nem tudják, hogy kik kapják azokat - mondta az InfoRádiónak Kallmárné Kádár Zsuzsa. A Tesco viszont azt állítja: nem kötelezi beszállítóit arra, hogy ajándékot adjanak, sőt, ezeket ki is fizeti. Rezsek Gyozo kérdezte Kallmárné Kádár Zsuzsát.

A beszállítók az éves bónuszok, illetve engedmények mellett arra is rá vannak kényszerítve, hogy ajánljanak fel ajándékokat nagyobb ünnepek előtt. Főleg a Tescóról van szó - mondta az InfoRádiónak az üzletlánc egykori beszállítója, Kallmárné Kádár Zsuzsa.

Multinacionális Cégek Károsultjainak Egyesülete elnöke hozzátette: annak idején felajánlották a beszerzőnek, hogy a beszállított mennyiségből írják jóvá, amit ajándékozásra szánnak, erre azonban nem voltak hajlandóak.

Kallmárné Kádár Zsuzsa nem hiszi, hogy bármelyik beszállító ki merné próbálni, milyen következményekkel járna, ha megtagadná az "ajándékozást", inkább alku nélkül ráállnak. Pedig azt sem tudják követni, mi lesz az "ajándék" sorsa.

Hardy Mihály, a Tesco szóvivője a kép teljessé tétele érdekében az InfoRádiónak elmondta: Kallmárné korábban a cég beszállítója volt, de veszített a tenderen.

"Arra valóban van példa, hogy mivel a Tescót nagyon sok alapítvány, iskola, gyermekotthon megkeresi, egyes beszállítóinkat megkérjük: beszerzési áron juttassanak el bizonyos termékeket, ezek azonban sosem kerülnek be a Tesco eladási rendszerébe. Nyomásgyakorlásról azonban nem lehet beszélni" - hangsúlyozta Hardy Mihály.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ