Egyre valószínűbb a december 17-i sztrájk

InfoRádió / MTI
2007. december 3. 11:14
Nem jutottak közelebb a december 17-re meghirdetett sztrájk visszavonásához a hétfői sztrájktárgyaláson - közölte az egyeztetés után Gaskó István, a sztrájkot meghirdető egyik érdekképviseleti szövetség, a Liga Szakszervezetek elnöke.

Sikertelenül zárultak a tárgyalások a Liga Szakszervezetek és a kormány között hétfőn. Gaskó István, a december 17-re sztrájkot hirdető érdekképviselet elnöke szerint nem sikerült közelebb jutni a megegyezéshez.

Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, a kormányzati tárgyalócsoport tagja a tárgyaláson elmondta: az egészségbiztosítás reformjára vonatkozó törvényjavaslatot a kormány már nem tudja visszavonni, valamint a magánbiztosítókat sem tudják kihagyni, bár szerepük változik.

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a kormányzati tárgyalócsoport vezetője azt kérdezte, ilyen körülmények között meddig tarthat a december 17-től határozatlan ideig meghirdetett sztrájk.

Gaskó István válaszul elmondta: erről a parlament december 17-i szavazását követően döntenek majd a szakszervezetek. Az Országgyűlés akkor határoz majd az egészségbiztosítás reformjáról.