eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Bozó László: Pontosak a rövidtávú meteorológia előrejelzések

Átalakításokra szükség van az Országos Meteorológiai Szolgálatnál - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet november kinevezett új elnöke. Bozó László kiemelte: meg kell erősíteni az élet- és vagyonvédelmi tevékenységgel összefüggő feladatokat.

Átalakításokra szükség van az Országos Meteorológiai Szolgálatnál - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bozó László, a szervezet november kinevezett új elnöke.

Kifejtette: meg kell erősíteni a meteorológiai legfontosabb feladatát, az élet- és vagyonvédelmi tevékenységgel összefüggő feladatokat, vagyis a veszélyjelzést és a riasztások kiadását, ezek biztosítását minden körülmény között.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke közölte: azt szeretné, ha kifelé nyitottabb, felhasználóbarátabb cég képét mutatnák.

A meteorológusok a rövidtávú, 24-48 órás előrejelzéseknél nagy pontossággal tudják megmondani a várható időjárás jellegét, viszonylag jó területi eloszlásban is - emelte ki Bozó László.

Az a legfontosabb, hogy minél több helyről, minél sűrűbben, minél több információ álljon rendelkezésre - hangsúlyozta.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke hozzátette: nő az igény a számítástechnikai kapacitás növelésére is.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×