eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb részletek a Zuschlag-ügyből

Újabb félmillió forintos tétellel gyarapodott a Zuschlag-ügy dossziéja, amit egy fővárosi szakbizottság adott támogatásként a fiatal szocialisták által működtetett Biztos Pont Egyesületnek. Alapos a gyanú, hogy a közpénzt a Fiatal Baloldal 2004-es táboroztatására használták fel - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint Marsovszky Balázs MSZP-s politikus által jegyzett szervezet félmillió forintot kapott táboroztatásra 2004-ben.

"Loppert Dániel (Fidesz) szerint erős a gyanú, hogy a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták központi nyári táborát többek között ebből a pénzből finanszírozták három évvel ezelőtt, teljesen szabálytalanul" - olvasható a Magyar Nemzetben.

Csak annak van valódi esélye a felsőoktatásba bekerülni, akinek van legalább egy, de jobb, ha két nyelvvizsgája - írta a Népszabadság.

A sikeres nyelvvizsgához azonban pénz kell, mivel az iskolákban nem elég magas szintű a nyelvoktatás.

Szakemberek szerint a 0. évfolyamos nyelvi képzés a megoldás, akkor a szegény diákoknak is lesz esélyük.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×