Öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz ára

InfoRádió / MTI
2007. december 1. 17:10
Öt százalékos gázáremelés lesz 2008. január 1-től - válaszolta egy újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatóján. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.

A megmozdulásnak semmi köze az érdekképviselethez, politikai érdekeket szolgál - mondta a kisebbik koalíciós párt elnöke arra a másik újságírói kérdésre válaszolva, hogy miként értékeli a Liga Szakszervezetek határozatlan időre szóló sztrájkfelhívását. Hozzátette: a kormány nem fogja leállítani a reformokat.

Kóka János emlékeztetett arra, hogy amikor a felfüggesztett vasúti szárnyvonalakon autóbusszal pótolták a közlekedést, a szakszervezetek azt mondták, akkor is sztrájkolni fognak.

"Bármit mondunk, ők azt mondják: nem baj, sztrájkolunk" - fogalmazott a liberális politikus.

Fidesz: indokolatlan áremelés

Itt az újabb gázáremelés, ami "hivatalosan" nem is létezik, hiszen a szocialisták ennek ellenkezőjére és a megszorítások végére esküdöztek többször is az elmúlt években írta a Fidesz helyettes szóvivője.

A kormány újabb és újabb terheket rak a magyar emberek vállára, és a kisujját sem mozdítja, hogy megvédje őket a sorozatos indokolatlan áremelésektől. A kompenzációs rendszert, ami csak arra jó, hogy egyeseknek nagyon, másoknak csak kevésbé nagy mértékben nőjön a gáz ára, épp most készülnek tovább szűkíteni - tudatta Cser-Palkovics András.

Ezek az újabb és újabb elhibázott kormányzati döntések teljesen bizonyossá teszik, hogy 2008-ban tovább mélyül Magyarországon a szociális válság - tette hozzá.