eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: léket kapott a gazdasági hitelesség hajója

A Fidesz alelnöke szerint jövőre is adó- és járulékemelésekre és újabb megszorításokra kell számítani a szerdán közzétett módosított konvergenciaprogram alapján.

A Fidesz alelnöke szerint ismét bebizonyosodott, hogy hiteltelen a kormány gazdaságpolitikája. Varga Mihály azt mondta: a nyilvánosságra került számok jelentősen eltérnek azoktól, amelyek a korábban elfogadott konvergenciaprogramban szerepeltek.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a kormány szerdai, a konvergenciaprogramról szóló döntésével újabb léket kapott a gazdasági hitelesség hajója.

Varga Mihály ezt alátámasztandó kitért arra, hogy a bruttó hazai termék 2,2 százalék helyett az idén csak 1,7 százalék lesz, azaz alacsonyabb növekedési pályán van a gazdaság.

Az inflációt tekintve is rosszabb a helyzet, 6,2 százalékot ígért erre az évre a kormány, ehelyett 7,5-8 százalékos pénzromlással kell számolni - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Megint kozmetikáznak, korrigálják az adatokat, már megint nem mondanak igazat - foglalta össze a fideszes politikus.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×