Vicces feljelentések a kormányzati portálon

Infostart
2007. november 29. 17:37
Két hét alatt több mint száz bejelentés érkezett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korrupcióellenes honlapjára, a komolyan vehető észrevételeket mielőbb kivizsgálják - mondta az InfoRádiónak az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Bajnai Gordon kijelentette: a bejelentőkedvet mindenképp felkeltette az uniós forrásokkal való visszaélések feltárására létrehozott kormányzati oldal, mert már több mint száz üzenet érkezett, amelyek között vannak viccesnek szánt írások is. Az egyikben például közölték, hogy Anti lop.

Érkezett ugyanakkor jó néhány olyan bejelentés is, amelyek mögött valóban létező személyek vagy intézmények állnak, ezeket komolyan vesszük és megkezdjük a kivizsgálásukat. Lehet, hogy ezek egy része rágalmazás, de azért hoztuk létre ezt a lehetőséget, hogy elváljon a búza az ocsútól - fogalmazott a miniszter.

Bajnai Gordon kitért arra is, hogy tavaly 124 esetben kezdeményezett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szabálytalansági eljárást, idén pedig 29 esetben állapított meg szabálytalanságot, 780 millió forintot már vissza is igényelt azoktól a projektgazdáktól, akik szabálytalanul számoltak el.

Ezek a pénzek visszajönnek, és a büdzsében maradnak, vagy ha idejében észrevettük a szabálytalanságot, újra kihelyezhetjük azokat - tette hozzá a tárcavezető.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást