eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sztrájk lehet az egri kórházban

Határozatlan idejű sztrájkot hirdet december 6-ától az egri kórház sztrájkbizottsága, ha a fenntartó Heves megyei közgyűlés nem vonja vissza az intézmény vagyonkezelésére kiírt pályázati javaslatát.

A sztrájkbizottság elnöke azt mondta: álláspontjuk szerint a javaslat alkotmány- és törvénysértő, a jogszabályok szerint ugyanis az egészségügyi ellátás kötelező állami feladat, amelyet nem adhat át magáncég részére a fenntartó.

Szabó Pál közölte: a tervezett sztrájk ideje alatt csak ügyeleti szintű ellátást biztosítanak.

Pócs Alfréd, a sztrájkbizottság tagja úgy vélte: a pályázatot a hatvani, a gyöngyösi és a parádi kórházat is működtető Hospinvest Zrt. számára fogalmazták meg, amely szerinte egyik intézménynél sem teljesítette a szerződésben vállaltakat.

Határozatlan ideig

A sztrájkbizottság egy másik tagja az InfoRádiónak azt mondta: a Hospinvest Zrt. egyik általa működtetett kórházban sem fejleszt; egy cégbírósági okirat szerint pedig gazdasági mutatói több milliárdos mínuszban vannak.

Nem várhatjuk ettől a cégtől, hogy befektetőként élhetőbb, jobban felszerelt kórházat biztosít - tette hozzá Hegyaljai Judit.

Ha a megyei önkormányzat pénteki ülésén nem veszi le a napirendjéről a kórház működésének kiszervezését, akkor a kórház dolgozói december 6-án reggel 6 órától sztrájkba lépnek, és a jelenlegi feltételek visszaállításáig nem is hagyják azt abba - szögezte le az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének kórházi alapszervezetének alelnöke.

A Heves Megyei Önkormányzat ülésének idejére több civil szervezet és politikai párt demonstrációt hirdetett.

Az InfoRádió keresi az ügyben a Hospinvest Zrt. képviselőjét.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×