Pongó: Sztrájkjogot a rendőröknek!

Infostart
2007. november 29. 15:51
Sztrájkjogot követel a Független Rendőr Szakszervezet. Az érdekképviseleti szerv főtitkára szerint enélkül nincs esélyük arra, hogy érvényt szerezzenek a követeléseiknek.

Pongó Géza az InfoRádiónak elmondta: a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a rendőröknek és a rendészeti dolgozóknak nincsen sztrájkjoga, így nincs nyomásgyakorlási eszköz a kezünkben, amikor például a kormányzat egyoldalúan módosítja a jogállásunkat.

A rendészeti dolgozóknak jelenleg csak demonstrációs jogunk van, amikor a szabadnapos rendőrök, tűzoltók tiltakozhatnak, ahogy tették azt például november 21-én.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára hangsúlyozta: módosítani kellene a törvényeket, azt szeretnék, hogy a parlament adja meg a sztrájkjogot az egész rendészeti szféra számára.

Kérdésre válaszolva az érdekképviseleti vezető kijelentette: ha biztosítják a sztrájkjogot a rendészeti dolgozók számára, élnének ezzel a lehetőséggel, akkor pedig megeshet, hogy nem lesznek rendőrök az utcán, vagy a tűzoltók nem oltanak.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást