eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Az ombudsman szerint alkotmányellenes a vizeletvizsgálat a diszkókban

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint alkotmányellenes, ha a rendőrök vizeletvizsgálatot végeztetnek a fiatalokkal egy diszkóban tartott kábítószer-razzia során.

Szabó Máté közleményében hangsúlyozza: az állampolgári panaszok után végzett vizsgálatában megállapította, hogy az alapos gyanú nélküli intézkedések sértették a megalázó bánásmód alkotmányos tilalmát.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy vizsgálja felül a diszkórazziák eddigi gyakorlatát, és nyomatékosan hívja fel az alárendelt szervezetek figyelmét a jogszabályok betartására.

Az ombudsman szerint a tömegesen igazoltatott, a jogaikat nem ismerő fiatalokkal szemben feltehetően olyan módszereket is alkalmaztak, amelyek alkalmasak voltak a megfélemlítésre.

Szabó Máté egy Nógrád megyei razzia érintettjének panasza után vizsgálta meg a rendőrség gyakorlatát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×