Az ötmilliós őszödi kormánytanulmány titkai

Infostart
2007. november 29. 19:37
A Miniszterelnöki Hivatal 5 millió forintért készíttetett el egy tanulmányt a kormányfő őszödi beszédének médiavisszhangjáról. Sajtóinformációk szerint azonban a dokumentum jórészt plágium, a még közbeszerzési pályázat nélkül kifizethető összegért a készítők a már korábban elkészült jelentésekből ollóztak.

Budai Bernadett kormányszóvivő az InfoRádió megkeresésére annyit mondott: sokat tanultak a jelentésből. De hogy pontosan mit, azt inkább megtartotta magának.

Az abban szereplőkről pedig azt mondta: semmilyen módon nem vizsgálják a tanulmány tartalmi összetételét. Szerinte az azt készítő Inno-Res Kht. megalapozottan tud ilyen jelentést készíteni.

Elmondta azonban, hogy a Miniszterelnöki Hivatal és a Kormányszóvivői Iroda sajtócsapatának nincs kapacitása egy átfogó elemzés elékészítésére, ezért kértek fel külső szakértőt erre.

Arra a kérdésre, hogy a Gönczöl-bizottság és az Országos Rádió és Televízió Testület által elkészített tanulmányok után miért volt szükség egy harmadikra, ráadásul 5 millió forintért - azaz pontosan annyiért, amekkora összeg esetében még nem kell közbeszerzési pályázatot kiírni -, Budai Bernadett azt felelte: tudomása szerint a beszéd médiavisszhangját még senki sem vizsgálta.

Ha meg akarja hallgatni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök őszödi beszédét, kattintson ide.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást