eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Rejtélyes módon tűnt el Gyurcsány legérdekesebb mondata

A miniszterelnök kedden exkluzív interjút adott a Bloomberg amerikai hírügynökségnek. A nyilatkozat azonban a szokottnál élesebb visszhangot váltott ki, nem is tartalma, mint inkább egy, a belpolitikai életre vonatkozó mondat sorsa miatt.

A rejtélyes mondat a következőképpen hangzott: "Nem számítok arra, hogy valaki a párton belül kihívást intéz a politikámmal és személyemmel szemben. Olyan kihívást, ami érdemben változtatná a politikai felállást Magyarországon".

Az interjú angol nyelvű változatát megkapták a Bloomberg előfizetői, emellett a hírügynökség újságírója elküldte a Miniszterelnöki Hivatalnak is, ahonnan azt a Távirati Irodának továbbították.

Az MTI lefordította a szöveget, majd kedden 18:49 órakor publikálta. Két és fél óra múlva a nemzeti hírügynökség pontosította az interjút, "mert a Miniszterelnöki Hivatal a Bloomberg Hírügynökség javítása alapján új szöveget bocsátott az MTI rendelkezésére".

Ebből a szövegből rejtélyes módon eltűnt az a rész, amelyben a kormányfő esetleges kihívóiról beszél, a Bloomberg angol nyelvű internetes oldalán viszont ma is olvasható.

A Miniszterelnöki Hivatal a pontosítás után fél nappal kiadta az interjú teljes szövegét, amelyben ismét benne van a kérdéses mondat.

Megadtuk a Miniszterelnöki Hivatalnak a lehetőséget, hogy magyarázatot adjon arra, korábban miért tűnt el a pontosított változatból a kérdéses mondat, de nem kívántak élni ezzel a lehetőséggel.

A miniszterelnök azonban rendhagyó módon közleményben reagált a helyzetre.

Azt írta: természetes, hogy az élőszóban készült interjúk esetében szerkesztésre van szükség. Az esetek kis részében azonban a szerkesztés során akár ellenkező előjelűre is változhat egy-egy mondat.

"A leiratot kollégáim csak annyiban szerkesztették, húzták meg, hogy az élőnyelvi mondatok a megértést ne akadályozzák" - olvasható a közleményben.

A kormányfő párton belüli riválisaival kapcsolatos idézete viszont nem igényelt szerkesztést, a Miniszterelnöki Hivatal munkatársai ennek ellenére kihagyták a pontosított szövegből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×